Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
További események

Hasznos linkek: 
NYERTES PÁLYÁZATOK:

 

 

  

            
Pályázat keresése: 

2023.03.20 09:02

Útépítés Bugyi Nagyközségben - Irinyi József utca építése

A PROJEKTTEL KAPCSOLATBAN MEGJELENT HÍREK:


2023. MÁRCIUS 27. :

Örömhír a közlekedőknek

Örömmel adunk hírt épp március hónapban arról, hogy az 1848-as forradalom egyik jeles alakjáról elnevezett utcánk szilárd burkolatot kap.

2022. tavaszán már meglévő ötletek alapján nyújtott be három TOP_PLUSZ pályázatot az Önkormányzat. Mindhárom esetben pozitív támogatói döntésről értesülhettünk. Utolsóként érkezett a Kossuth Lajos és az Erzsébet királyné utcát összekötő Irinyi József utca építésére vonatkozó fenti támogatói döntés, melyben olvasható: A Belterületi közutak fejlesztése című felhívására benyújtott, TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1-2022-00009 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár Központ vezetője 149.818.725 Ft.  összegű támogatásra érdemesnek ítélte.  

Nem kell sokat várni arra, hogy 286 méter hosszan megépüljön az 5 m szélességű útburkolat és mellé, bal oldalon az 1,5 m széles térkő burkolatú járda. A projekt tartalmaz az út mellett mindkét oldalon 1 m szélességben füves padka készítést és kétoldali árok kialakítást, amivel az út csapadékvíz elvezetése is megoldódik.

Az Irinyi utca megépítése elengedhetetlen feladat. Egyrészt fontos összekötő szerepe van a Kossuth Lajos és az Erzsébet királynő utca között, másrészt erről az utcáról közelíthető majd meg a közeljövőben (szintén pályázati pénzből) megépülő új orvosi rendelő.

Az engedélyes terveken szerepel továbbá a szilárd burkolatú út jobb oldalán egy egyesített kerékpárút és járda is. Ennek járda része 1,5 m, a kerékpárút része pedig 2,1 m széles. A kerékpárút közepén elválasztó felfestés is lesz. A kerékpáros infrastruktúrának a kiépítése ugyan a fent megnyert projektben nem szerepel, azonban azt az Önkormányzat saját költségvetéséből megépíti.

A fejlesztés hozzájárul a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedéshez, valamint a területen rendezett településkép és funkcionálisan jól használható infrastruktúra is kialakul.

2023. MÁRCIUS 20.:
Sajtóközlemény
Új szilárd burkolatú út Bugyi Nagyközségben
2023. 03. 20.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül nyert 149 818 725 Ft. európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével új szilárd burkolatú út kerül kialakításra Bugyi Nagyközségben, a településközpont közelében. Az újonnan aszfaltozásra kerülő utca a Kossuth Lajos utcát és az Erzsébet királyné utcát köti össze a Kossuth Lajos utca déli szakaszánál indulva. Az újonnan megépítésre kerülő utca fog az új orvosi rendelőhöz elvezetni.


Projekt címe: Útépítés Bugyi Nagyközségben
Megvalósulás helyszíne: 2347 Bugyi, 1073/2 hrsz.
Kedvezményezett neve: Bugyi Nagyközség Önkormányzata
A kivitelezés várható befejezése: 2026. február

A fejlesztéssel az Erzsébet királyné utca és a Kossuth Lajos utca közötti 1073/2 hrsz-ú jelenleg is út művelési ágú területen 5,00 m széles aszfaltozott burkolat, és 1-1 m szélességű füves padka kialakítása tervezett. A fejlesztéssel érintett belterületi út jelenleg nem rendelkezik szilárd burkolattal. A tervezett utca szelvényezés szerinti bal oldalán 1,5 m széles térkő burkolatú járda kiépítése fog megvalósulni 0,5 m füves padka kialakítással. A tervezett utcán a csapadékvíz kezelése szikkasztással fog történni. A tervezett utcában kétoldali árkok készülnek. Az árkok hossztengelye a tervezett út hossztengelyével párhuzamos, 40-50 cm fenékszélességgel kerülnek kialakításra, ingatlanbejárókban 6,00 méter hosszan megszakítva. A beruházás a tervezés és megvalósítás alapján biztosítja a biztonságos közlekedési feltételeket valamennyi közlekedő számára. A beruházás során az aszfaltburkolatú út kiépítése mellett gyalogosinfrastruktúra fejlesztés is megvalósul. A tervezett út Kossuth Lajos utca és Erzsébet királyné utca csatlakozásához egy-egy „elsőbbség adás kötelező" tábla elhelyezése várható. A tervezett utcában a megengedett sebesség 40 km/h lesz. Az önkormányzati fenntartásban lévő mellékutca kezelője várhatóan a Bugyi Nagyközség többi mellékutcáját is kezelő költségvetési szerv lesz.

A beruházó fő céljai a fejlesztéssel két tárgyban nevezhetők meg: egyrészt szilárd burkolatú útkapcsolat létesítése az újonnan épülő háziorvosi rendelőhöz, másrészt két utca összekötésével a településközpont forgalmának ideálisabb eloszlását kívánja segíteni az önkormányzat, amennyiben az autósok alternatívát kapnak az útvonalaik megválasztásában.

További információ kérhető:

Nagy András Gábor, polgármester
tel.: +3629547501

A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül TOP—PLUSZ-1.2.3-21-PT1—2022—00009 Belterületi közutak fejlesztése című kiírás keretében, a Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató közreműködésével valósul meg.Nyomtatható verzió
Látogatottság: 654