Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
További események

Hasznos linkek: 
NYERTES PÁLYÁZATOK:

 

 

  

            
Pályázat keresése: 

2023.03.20 09:01

Új háziorvosi rendelő építése Bugyi Nagyközségben

A PROJEKTTEL KAPCSOLATBAN MEGJELENT HÍREK:
2023. MÁRCIUS 20.:

Sajtóközlemény
Új Házi-, és Gyermekorvosi Rendelő Bugyi Nagyközségben
2023. 03. 20.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül nyert 236,5 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével új házi-, és gyermekorvosi rendelőt épít az Önkormányzat Bugyi Nagyközségben, a településközponthoz közel, az újonnan leaszfaltozásra kerülő Irinyi József utcába.


Projekt címe: Új háziorvosi rendelő építése Bugyi Nagyközségben
Megvalósulás helyszíne: 2347 Bugyi Irinyi József u. hrsz: 1073/1 hrsz.
Kedvezményezett neve: Bugyi Nagyközség Önkormányzata
A kivitelezés várható befejezése: 2026. január

A fejlesztéssel egy összesen 150 m2-es hasznos alapterületű teljesen új, akadálymentes háziorvosi rendelő jön létre, ahol egy meglévő praxis fog korszerűbb körülmények közt működni. Bugyi nagyközség 1. számú háziorvosi körzetben praxis váltás történt. A körzet korábbi háziorvosa az egészségügyi alapellátást magántulajdonában lévő rendelőjében látta el. A tulajdonos praxisváltására tekintettel- 2021. június 30-ig bocsátotta az Önkormányzat részére a rendelőt. A továbbiakban az Önkormányzatnak kell gondoskodnia a körzet háziorvosi ellátásának helyet biztositó rendelőről, így szükségessé vált egy új orvosi rendelő létesítése a településen. Az épületbe költöző praxis, vegyes, házi- és gyermekorvosi körzet, ezért családbarát funkciók is betervezésre kerültek. Az épület terveztetésénél előtérbe kerültek az energiatakarékossági szempontok is. Pest megye adottságai a geotermikus és napenergia termelés területén biztosítják a beruházások megtérülését, így az épület hűtés-fűtési rendszere hőszivattyúval lesz megoldva, ami kiegészül a tetőn napelemekkel, ezzel teljesíti a közel nulla energiaigény követelményszintet. Az épület környezete kerékpártárolókkal és a kötelezően előírt számú gépkocsiparkolóhely kiépítésével készül el.  A projekt keretében az épületen belül két belső kert kerül kialakításra. A természet regenerációs hatására építve egyik belső kert a váróhoz kapcsolódik, a másik belső kert az orvosi rendelőhöz, itt, mint egy fényudvar működik majd.
A beruházó fő célja jól használható egészségügyi infrastruktúrát átadni a település lakosságának és az ott dolgozó szakszemélyzetnek. A választott módszer figyelembe veszi a XXI. század követelményeit, melyek szerint a cél, hogy az épület kialakítása is segítse a betegek mielőbbi felépülését és az orvosi munka minél hatékonyabb elvégzését.
A beruházás nem csak új épületet jelent, de bővülő szolgáltatási portfóliót is. A rendelőben a háziorvosi alapellátás mellett bőrgyógyász szakorvossal is lesz lehetőség konzultálni.
A kivitelezés a követelményeknek megfelelően rehabilitációs szakmérnök bevonásával zajlik, hogy a fogyatékkal élők is igénybe vehessék az új rendelő szolgáltatásait

További információ kérhető:

agy András Gábor, polgármester
tel.: +3629547501

A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül TOP_PLUSZ-3.3.2-21-PT1 Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése című kiírás keretében, a Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató közreműködésével valósul meg.


Nyomtatható verzió
Látogatottság: 680