Óvoda férőhelybővítése

 Alig fejeződött be a bölcsőde projekt Bugyi Nagyközségben az Önkormányzat újabb gyermekintézmény fejlesztésébe kezd, ugyanis nyertes lett a Bugyi Nagyközségi Napköziotthonos Óvoda férőhelybővítése és infrastrukturális fejlesztése címmel benyújtott TOP Plusz pályázat. A közel 260 millió forint európai uniós vissza nem térítendő 100%-os támogatás segítségével felújítják majd a Széchényi tér 14. szám alatt található Bóbita óvoda tagintézményt.A fejlesztés célja az intézmény infrastrukturális fejlesztése és a településen jelenleg fennálló óvodai férőhelyhiány csökkentése. 
A tervek szerint az épület egy csoportszobával (25 férőhellyel) bővül.  A Bóbita óvoda így 3 csoportszobás lesz, ami a jelenlegi 50 helyett összesen 75 fős gyermeklétszámot tud majd kiszolgálni. 
Átalakításra kerül a melegítőkonyha és a személyzeti öltöző is, ugyanis az óvodák legutóbbi, 2008-as fejlesztésébe már nem fért bele ez a korszerűsítés. A bővítéshez kapcsolódó bútorok beszerzése is a beruházás részét képezi.
Az udvarról külön megközelíthető mosdó és WC, továbbá 9 db új parkolóhely létrehozása és 14 db kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló kihelyezése is szerepel a tervek között.
A fentieken kívül energetikai korszerűsítés is megvalósul, egy egyenként 400 Wp teljesítményű  16 paneles napelemes rendszer telepítésével, valamint a teljes épület szigetelésének, gépészetének és hűtési rendszerének megújulásával.
A fejlesztéssel összesen 187 m2- rel növekszik majd az épület hasznos alapterülete.
Megvalósul a teljes körű akadálymentesítés is.
A fejlesztés eredményként megteremti a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, az egészséges környezetet, valamint növeli a településen az óvodai ellátásban részesülök számát, mely segíti a kisgyermeket nevelő családok életét és hozzájárul a szülők munkavállalásának támogatásához.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése c. kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató közreműködésével valósul meg.